Doeldertje » Eten en Drinken
Doeldertje: Informatie van A tot Z
Artikelen 1 - 6 van 6 in de rubriek Eten en Drinken

Eten en Drinken

Recept bouillabaisse + rouille

Bouillabaisse is een traditioneel Frans recept. Het was oorspronkelijk een eenvoudig gerecht wat van visafval werd gemaakt, maar vandaag de dag is het een hoog gewaardeerd onderdeel van de Franse keuk… Recepten, 30-11-2008

Recept Coq Au Vin Rouge / Blanc

De Franse keuken is nog altijd één van de meest gewaardeerde keukens van de wereld. Een van de bekendste traditionele recepten is Coq Au Vin (letterlijk haan met wijn). Bijna elke Franse familie heeft… Recepten, 30-09-2008

Recept voor gevulde kalkoen

Kalkoen is een gerecht wat traditioneel met kerst wordt gegeten. Hier vindt u een lekker en eenvoudig te maken recept voor traditionele kerstkalkoen. Er zijn maar weinig ingredienten voor nodig om een… Recepten, 11-12-2008
Wijnklassificatie in Duitsland

Wijnklassificatie in Duitsland

Duitsland heeft, samen met Oostenrijk, de strengste regels wat betreft de productie van kwaliteitswijnen. Deze regels die dateren uit 1971 zijn opgesteld om de kwaliteit en de slechte reputatie van Du… Bier en wijn, 24-09-2008
Wijnklassificatie in Frankrijk

Wijnklassificatie in Frankrijk

Frankrijk kent vier kwaliteitskeurmerken. Deze zijn van hoog naar laag: Appellation d'Origine Contrôlée (A.O.C.), Vin Délimité de Qualité Supérieure (V.D.Q.S.), Vin de Pays en Vin de Table. Voor elk v… Bier en wijn, 23-09-2008

Wijnklassificatie in Italië

Italië kent net als Frankrijk vier kwaliteitskeurmerken. Deze zijn van hoog naar laag: Vino a Denominazione di Origine Controllata e Garantita (DOCG), Vino a Denominazione di Origine Controllata (DOC)… Bier en wijn, 23-09-2008
Schrijf mee!